Prefabrik Sistem Atletizm Pisti

atletizm pisti

Prefabrik Sistem Atletizm Pisti

Prefabrik sistem atletizm pisti iki katmandan oluşmaktadır: asfalt zemin ve sentetik sistem kaplamadır. Asfalt zemin 10cm kalınlığında yapılmaktadır. Asfalt zemin yapılamayan atletizm pistlerinde alternatif olarak beton zemin yapılabilmektedir.

Prefabrik Sistem Atletizm Pisti Yapımı

Sentetik kaplama, DIN normlarına uygunluğu belgelenmiş, 10 mm polimerik bağlı EPDM bazlı elastik katman üzerine, içerisine EPDM granül yataklandırılmış 3 mm poliüretan kaplama ile toplam 13 mm. Kalınlıkta Sandvich sistemle uygulaması yapılacaktır.

Prefabrik sistem atletizm pisti yapımı ve tartan pist fiyatları için: İletişim

Prefabrik Sistem Atletizm Pisti Ölçüleri

Prefabrik Sistem Atletizm Pisti Özellikleri

Atletizm Pisti İmalatı;

1) Asfalt Zemin
2) Sentetik kaplama aşamalarından oluşacaktır.
3) Sentetik kaplama, DIN normlarına uygunluğu belgelenmiş, 10 mm polimerik bağlı EPDM bazlı elastik katman üzerine, içerisine EPDM granül yataklandırılmış 3 mm poliüretan kaplama ile toplam 13 mm. Kalınlıkta Sandvich sistemle uygulaması yapılacaktır.

1. ASFALT ALT YAPI

Mevcut toprak zemin sıkıştırıldıktan sonra üzerine 10 cm yükseklikte Plent mix temel yapılacaktır. No:4 (4,75mm) elek üstünde kalan malzeme olarak tanımlanan kaba agrega; taş ve çakılların kırılmasıyla hazırlanacak ve kaba mıcır olarak da anılabilecektir. Kırma kaba agregada, uzunluğu kalınlığının iki katından fazla olan yapraksal tanelerin miktarı, ağırlıkça %29’yi aşmayacaktır. Yeterince filler ihtiva eden ve No:4 (4,75 mm) elekten geçen malzeme olarak tanımlanan ince agrega, taş veya çakılın kırılması ile hazırlanacak ve ince mıcır olarak da adlandırılabilecektir. Kırma taş temel tabakası, gerekli meğil ve profiline, özellik ve şartlara uygun olarak teşkil etmiş ve agrega karışım oranları ile su içeriği onaylanmış bir plantte yapılacaktır. Kaba, ince agregalar ile filler ve suyun karıştırılması işleminde harman tipi olarak tanımlanan plantler kullanılarak malzemenin sertleşmesinden sonra tesfiye ve sislindiraj düzgün ve homojen görünümde bir temel tabakası elde edilinceye kadar sürdürülecektir. Pistin iç kenar ve uzun kenarına verilmesi gereken meğiller, serim esnasında Plant mix tabakadan başlayacaktır.

Plant mix temel tabakası üzerine yapılacak asfalt binder tabakası 6 cm. Ve aşınma tabakası ise 4 cm. Kalınlıkta olacak şekilde uygulanacaktır. Binder ve aşınma (satıh) tabakası olarak beton asfalt, mineral agrega ve mineral filler ile sıcak bağlayıcı olarak bütümlü malzeme karışımı mevcut temel tabakasına uygulanacak binder tabakasıdır. Beton asfalt kaplamaların Binder tabakası ile üstünde yer alan Aşınma (satıh) tabakasının inşası için mineral agrega ile hazırlanacak sıcak karışımda bağlayıcı olarak kullanılacak malzeme; ham petrol bazlı asfalt çimentosu dur. Asfalt çimentosu homojen olacak ve 175 ° C ye kadar ısıtıldığında kabarıp köpürmeyecek şartları sağlayacaktır. Beton asfalt kaplama inşaatında Binder ve aşınma tabakaları Karayolları Teknik Şartnamesi formülüne göre yapılacaktır. Binder ve aşınma tabakaları için plantte hazırlanan karışımlar kendi gücü ile hareket edebilen asfalt serme makinasıyla serilecektir. Serim makinası karışımı segresyon yapmadan dağıtma, yayma, düzeltme ve kısmen sıkıştırma( en az %85) özelliklerine sahip olacaktır. Serilen sıcak karışımın sıkıştırılmasında uygun ağırlıkta ve vibrasyonlu silindirler kullanılacaktır.

1.BETON ZEMİN:(Asfalt temin edilemeyen yerlerde alternatif olarak beton altyapı önerilir)

Poliüretan kaplama yapılacak Saha betonu; yıkanmış elenmiş agrega ile Türk Standartlarına uygun BS 18 betona, basınç dayanımı sağlayacak ve minimum 360 kg. çimento dozajı ile hazırlanacak, sıcaktan, soğuktan ve diğer dış tesirlerden korunacak, uygulanan betondan gerekli ve yeter sayıda numune alınacak, beton içinde donatı olarak, Q 131 x Q 131 hasır çelik konarak imalatı yapılan saha betonu pervane perdahı yapılmak sureti ile düzgün yüzey elde edilecektir. Beton kalınlığı 10 cm. olacaktır.

DIN 18035 normu gereği, 4 m lik düzlemde müsaade edilen max. dalgalanma 3 mm yi aşmayacaktır. Beton yüzey, priz alması ile birlikte, 4.00 x 4.00 m. Olacak şekilde spiral yardımı ile 1 cm. derinlikte yalancı derz kesilecek şekilde imalatı yapılacaktır.

Söz konusu betonda, müsaade edilen dalgalanmadan daha fazla hata veren bölgeler, self-levelling şap uygulaması ile düzgün koda getirilecektir.

Sentetik kaplama imalatı, elektronik cihaz yardımı ile beton nem seviyesinin max. %5 e inmesi sonrasında başlayacaktır.

2. SENTETİK KAPLAMANIN TEŞKİLİ:

a) SÜSPANSİYON TABAKASI: İthal, 1.50 m eninde ve 15-20 m. Boyunda pre-fabrik rulo malzemenin zemine özel çift komponentli poliüretan yapıştırıcıyla yapıştırılması ile oluşacaktır.

b) Süspansiyon tabakasında kullanılan kauçuk rulo; homojen karışmış, kırmızı, mavi, beyaz renklerde lastik, medikal kauçuk ve epdm malzemeden polimerik bağlı olarak imal edilmiş olacaktır. Pre-fabrik baz katın kalınlığı 10 mm.± 0,6 olacaktır.

c) Malzemenin yoğunluğu 1050 Kg/m³ den düşük olmayacaktır. Malzemenin fiziki ve teknik özellikleri DIN 7715 /3-4 normuna uyacaktır. Malzemenin deformasyon modülasyonu, 0,8 N/mm² , Gerilme mukavemeti Min.0.3 M Pa, Yırtılma direnci, min.%125 ve özelliklerini koruduğu ısı aralığı -30/+120 C. Dereceler arasında olacaktır. Yukarıda istenen fiziki değerler DIN 53571 normu ile açıklanmış olup, söz konusu malzemenin bu normlara uyduğu belgelenecektir.

d) İmalat aşamasında söz konusu ithal prefabrik kaplama iki bileşenli özel poliüretan yapıştırıcı ile tüm beton zemine taraklı mala ile uygulanmak suretiyle yapıştırılacaktır. Yapıştırma işleminde kullanılacak iki bileşenli yapıştırıcı, solventsiz, suda çözülmeyen, kimyasallara dayanıklı, elastik, ve kokusuz olacaktır. Söz konusu yapıştırıcının sarfiyatı 1400-1900 gr/m² olacak şekilde zemine uygulanacaktır.

e) POLİÜRETAN ÜST KAPLAMA: İlk aşamada prefabrik baz katın üzeri iki komponentli poliüretan ile sıyırma olarak kaplanacaktır.Bu malzeme üst kaplamada kullanılan poliüretan ile aynı malzeme olacaktır.Malzemenin yoğunluğu 1,17 g/cm³ den daha az olmayacak ve Shore A sertlik derecesi 50 ± 5 , vizkozitesi, 3000±600 mPa olacaktır. Bu malzeme tüm yüzeye uygulanacaktır. Malzeme sarfiyatı 2,4 kg/m² den az olmayacaktır. Bu sarfiyata elastik prefabrik katmanın gözeneklerini doldurmak üzere kullanılacak sealer katı dahil değildir.

f) Uygulamada kullanılacak olan poliüretan malzeme ithal olacak, IAAF sertifikalı ürünlerde kullanıldığı, teknik spekti ve menşei şahadetnamesi belgelenecektir.

g) İmalatta kullanılan EPDM malzeme, ithal, 0,5-1,5 mm granül çapı aralığında, gerilme mukavemeti >7,0 N/mm², Kopma uzaması >% 650, Sertlik derecesi, Shore A 62, Ozon Direnci 200PPHM olacak, üretici firmanın üretilen ülkedeki sağlık kuruluşlarından alacağı toxikoloji raporu sağlık koşullarına uyduğu belgelenecek, menşai şahadetnamesi ile birlikte idareye sunulacaktır.

h) Poliüretan kaplama elle yada uygun tırnak yüksekliğinde taraklı mala yardımı ile uygulanacak, malzeme henüz kür almamışken üzerine kürek yada başka bir yolla EPDM granüller tepeleme olarak serpilecektir. Granüllerin kaplamanın tamamına nufuz edecek ve yüzeyde EPDM teması sağlanmamış bölge kalmayacaktır.

i) Sistem imalatı tamamlandıktan sonra, yüzeyde kalan fazla granüller süpürülmek suretiyle saha temizlenecek ve özel çizgi boyaları yardımı ile kulvar çizgileri çizilecektir.

3. MALZEME VE SİSTEM GEREKLİLİKLERİ:

Sistemi oluşturan elementlerin her birinin ayrı ayrı ve imalatı yapılıp teslimi yapılan sistemin tamamının, ithal olduğu, Menşei Şahadetnamesi, elementlerin teknik spektleri, üretici firmaların kalite garanti sertifikaları, imalatı yapılan sistemin DIN normlarına uygunluk belgesi ile, imalatı yapan teknik personelin, Yurt dışında üretimi yapan fabrikalardan verilecek malzemeyi uygulayabilir ehliyette olduğuna dair belge sunması şartları aranacaktır.

TEKLİF ALIN
× Whatsapp Yardım